Krumlove 

Kisokos

Helyi közlekedés Éjszakai élet Gyógyszertárak Autoszerviz Fürdőzés Rafting Horgászat Tenisz Lovaglás Egyéb

Információs központ:

nám. Svornosti 2. (főtér), tel+fax: 00420-380-704-622 ill. 619
e-mail: infocentrum_KUKAC_ckrf_PONT_ckrumlov_PONT_cz
web: www.ckrumlov.cz/infocentrum

Nyitvatartás:
szeptember-június H-V 9.00-18.00
július-augusztus H-V 9.00-19.30

Helyi közlekedés

A város egész belső területe gyalogoszóna, így a járműveket a városszéli parkolókban vagy a szálláshelynél kell hagyni. A rossz helyen hagyott autókra nagyon hamar rákerül a kerékbilincs, erre mindig ügyeljenek!

A vasútállomás meglehetősen messze van a városközponttól, legalább félórás séta, ezért az így érkezőknek inkább a taxit vagy a helyi buszközlekedést javasoljuk.

A buszok és vonatok menetrendjét a város honlapján tekinthetik meg.


Éjszakai élet

Krumlov kisváros ugyan, de az éjszakai élet – elsősorban szezon idején – a mediterrán vidékek településeire emlékeztet. Éppen emiatt egyre többen panaszkodnak a helyi lakosok közül, és több szórakozóhely bezárását vagy nyitvatartásának korlátozását sikerült is elérniük. A KrumLove rovatnál részletesen is felsoroljuk az éjszakai élet helyszíneit, lehetőségeit. Azoknak pedig, akik nem szeretnének gyalogolni az éjszakában:
Krumlov taxi 420 380 712 712 www.krumlov-taxi.cz


Gyógyszertárak, állatorvosi rendelő

Gyógyszertár: T. G. Masaryka 212, valamint a Lidl-áruház melletti parkoló bejáratánál
Állatorvos: MuDr. Jiří Bicek, Krumlov, Šumavská 506


Autószerviz, benzinkutak

Auto-Čermák, Škoda, Budějovická 166, Budějovice felől a város bejáratánál.

A városban négy benzinkút található, általában a kivezető utak mentén, a belvároshoz legközelebbi a buszpályaudvar alatt van. Az árak általában egyformák.


Fürdőzés

Český Krumlovban nyilvános fedett uszoda működik (Plavecký bazén, Chvalšinská ulice, www.pro-sportck.cz, plavani_KUKAC_pro-sportck_PONT_cz) 25 méteres felnőtt, valamint egy kisebb gyerekmedencével.

Lipno környékén számos természetes strand várja a vizek és a vadregényes vidék szerelmeseit, de Kaplice és Černá v Pošumaví városaiban is van fürdőzési lehetőség.


Tutajozás a MoldvánHajózás, rafting, vadvízi evezés és egyéb vizisportok

Krumlov és környéke a vízi sportok és a vízitúrázók igazi paradicsoma. A városka csaknem minden utcájában akad csónakkölcsönző, kezdőknek és profiknak egyaránt megfelelő kínálattal, és az árak sem nevezhetőek magasnak. A környéken számos vízparti kemping is van. A pályákat térképen vagy helyben megismerhetik, a városban számos kölcsönző működik.

Szörf: Windsurfing-3xF, U Lískovců, Frymburk, 605 160 343 a Lipnói tónál jachtkölcsönzés is van


Horgászat

Lipno, folyók és halastavak, a Horgászszövetségtől kell engedélyt kérni. Beszerzés: CA Royal-Service, Český Krumlov, Dlouhá u. 32. (tel: +420 380 763 126), valamint Kaplice, Horní Planá és Frymburk városaiban.


Tenisz

Český Krumlov, Chvalšinská ulice, tel: 420 380 711 418, Chvalšinská silnice, www.tenis-centrum.cz


Lovaglás

A lovaglásra vágyók sem csalódnak, de legalább két héttel előbb illik megrendelni a programot annak, aki biztosra akar menni. Újdonságnak számítanak a dél-csehországi lovastúrák, a tájegység a lovasturizmus úttörője az országban.


Végül néhány érdekesebb sportolási, kikapcsolódási lehetőség a városban és környékén:

Bowlingwww.bowling.ckrumlov.cz, Kuželna u Trojice

Golf – Větřní, www.parkhotelgolf.cz

Korcsolyázás – Téli stadion (fedett), Chvalšinská silnice, októbertől márciusig, valamint a Horní brána negyedben található halastavon.